Drammen Illustrert

Om Drammen Illustrert

Dette prosjektet startet som et personlig ønske om å dokumentere byen jeg er blitt så glad i og som en personlig hyllest i forbindelse med jubiléet i 2011. Men etterhvert som tanken på å tegne mine motiver fra Drammen vokste, var det naturlig å fantasere om hva andre illustratører og kunstnere ville gjort. Og da idéen om et fellesprosjekt tok form var det ikke lange tankespringet å se for seg Drammens Tidende som samarbeidspartner.

Resultatet av denne evolusjonen ble synlig iløpet av hele 2010, både her på drammenillustrert.no og i Drammens Tidende. Hver eneste lørdag gjennom hele året kom et nytt motiv av en ny illustratør på trykk i avisa og lagt ut her. Fellesnevneren for illustrasjonene har vært Drammen, og tegnerne hadde frie hender. Resultatet vil forhåpentligvis både overraske, begeistre og røre ved oss alle.

Mangfold

Illustratørene har alle en eller annen sterk tilknytning til Drammen, enten de bor her, jobber her, eller har vokst opp i byen. Drammen har et usedvanelig rikt og spennende utvalg visuelle kommunikatører, og jeg er stolt av å vise resten av byen disse talentene. Noen av de jobber som profesjonelle illustratører, og leverer tegninger til tidsskrifter, bøker eller reklamebransjen, mens andre anser seg selv som kunstnere og har sin arena på gallerier og utstillinger. Felles for alle er at de jobber med å formidle tanker, følelser og idéer gjennom strek, farge og form.

Utstilling og veldedighet

Da 2010 nærmet seg slutten var resultatet 46 unike kunstverk, og det var naturlig med en utstilling. Denne avviklet vi i Drammens Teaters Glassfoajee, og ga hver eneste krone som kom inn videre til Blå Kors i Drammen.

De involverte

De involverte i prosjektet er meg og mine illustratørkolleger Kristin Granli og Gunnlaug Moen. Da prosjektet begynte å ta form innså jeg at jeg trengte støtte fra flinke folk, og Kristin og Gunnlaug utgjør sammen med meg redaksjonen. Jeg driver design og kommunikasjonsbyrået Apasje her i Drammen, sammen med John Sætrang, Ole Martin Kristiansen og Laura laCour Andresen.

Til slutt vil jeg oppfordre alle som er innom nettsidene om å bruke “Tweet”-knappen under illustrasjonene og fortelle venner og kjente om prosjektet og gled dere over den fantastiske byen vi bor i!

Har du andre spørsmål, ta kontakt med meg på telefon 41 43 66 11, eller .(JavaScript must be enabled to view this email address).